S5 Emusica - шаблон joomla Авто
Editorial

headerstire

Cu peste 50 de formatii participante la editia din acest an, a doua scena la Rockstadt Extreme Fest se bucura in acest an de probabil cel mai bun line-up de pana acum. Cu formatii concertand din Europa, Africa de Sud sau Australia, aceasta scena dedicata sonoritatilor underground are suficiente surprize pregatite, cu fiecare formatie oferind o abordare stilistica aparte. Iar daca nu ai rabdarea si timpul de a cauta 'surprizele' in avans, iata cateva recomandari pentru cele patru zile de festival.

In orice caz, programul complet pentru a doua scena il gasesti pe www.rockstadtextremefest.ro

 

Question MARK

Prost. Trecem oarecum prin aceeasi rutina sinistra ce apare la sfarsitul fiecarui an.

South by So What 010

Cum e posibil ca una din cele mai promitatoare nume ale scenei contemporane metal sa traiasca cu covrigi si lapte dupa ce jumatate de an canta in fiecare seara la cateva sute de oameni, in anumite cazuri chiar mii?

Black background

Departe de mine de a trage orice concluzie, mai degraba de a observa repercusiunile din perspectiva unui fan al actului artistic, fie el de orice fel.

GBOB 2015

Un sfert de ceas mi-a trebuit sa imi dau seama - in final - ca lista de trupe calificate in finala nationala GBOB 2015 nu o voi afla nici de pe pagina de Facebook GBOB Romania si nici de pe site-ul oficial.

andyfarrow

De ce ar trebui sa ma intereseze? Pentru ca, membru al unei trupe metal din Romania, afla ca ai niste bani de luat de care habar n-ai.

DSC 0207

La margine de centru al Bucurestiului si o suflare de celebrul Club Fabrica, iata poarta spre Orient pentru toti cei ce au luat calea tarilor insorite si a abundentei de capsuni. Autogara Filaret.

horse head

Este cel mai ambitios turneu non-stop incercat vreodata. Depravare psihica si calatorii non-stop. O calatorie despre frica, ura, depresie si comportament infantil. Poate peste ani de zile va fi cea mai completa documentare video a caracterului si spiritului uman vazut din perspectiva unui om prea mult incercat de soarta: muzicianul.

La Pirati 5

La o adica, campania de crowdfunding a insemnat expunere maxima pentru barul La Pirati, supranumit ultimul bastion rock din Vama Veche.

Faith No More Approved Photo

Catalogul de lansari e unul vast si tododata divers, asa ca lunar vom lua la rost ce se lanseaza si, mai ales, ce merita mentionat. Luna mai vine cu una din cele mai asteptate lansari ale anului, noul album Faith No More, Sol Invictus. Dar pana acolo avem suficiente discuri cat sa ne tina lipiti de difuzoare.

casastud toata

Hai sa recunoastem, multi au facut-o. Din fericire nu o mai facem ca nu mai e cazul. Dar nu inseamna ca nu putem sa radem pe tema asta.

Scrie

 

Si cum am inceput cu primul editorial, Rockstadt.ro nu se doreste un loc care va reinventa roata, nici nu vad cum acest lucru ar fi realmente posibil intr-o era cand la nivel general am devenit..saturati.

Pinholes editorial

 

Una dintre putinele glume cu basisti ce le consider amuzante zice ca oamenii astia au cu doua corzi mai putin - deci mai mult timp liber. Zis ... si facut.

Pub S Bacau

 

Si cum am scris in primul editorial publicat pe Rockstadt.ro (il puteti citi aici), am promis ca vom merge si vom scrie despre ce se intampla prin tara in cele mai stabile spatii de desfasurare a actului artistic, cluburile. Pentru ca, asa cum un prieten mi-a spus acum ceva vreme, festivalurile vin si de duc, cluburile raman realmente cel mai de pret spatiu pentru un artist.

Self Management

 

Ca trupa, ca artist, dupa ce te-ai pozitionat pe piata si, in mod fericit, esti sau sunteti deosebiti de numele concurente din bransa, in serile de dupa repetitii, in nori de fum si calcand pe cadavrele sticlelor goale, dezbati ce ai citit pe internet despre strategiile si tacticile care te pot face rock star.

downfall of gaia

Daca nu ai nici dispozitie si nici timp pentru a studia cu atentie calendarul saptamanal al evenimentelor din tara, ne permitem in acest caz o serie de recomandari, sa fie primite.

records

Industria vinil a cunoscut o revenire spectaculoasa in ultimii ani. Cei din domeniu spun ca acest fenomen nu e chiar neasteptat, asta daca ne uitam la statistici.

Minsk

 

Catalogul de lansari e unul vast si tododata divers, asa ca lunar vom lua la rost ce se lanseaza si, mai ales, ce merita mentionat. E drept ca in aprilie, pe langa clasicele lansari discografice, apar si mai multe reeditari pe vinil si chiar caseta, semnate de nume legenda a scenei. 

Atelier DIY 4

 

Squatting, actiunea de a ocupa un teren abandonat sau neocupat - de obicei cladire - pe care individul nu o detine, nu o inchiriaza si nu are nicio permisiune legala pentru a o folosi.

Hellfest

 

Tin minte si acum prima data cand am ajuns la Hellfest, ca orice pustan neinteles la varsta sa, m-am hotarat sa merg la cu maxim o saptamana inainte sa inceapa. Si cum nu aveam finante, am ales cea mai ieftina varianta posibila, adica un autocar cu destinatia Paris.

dark side

 

Si repeti pana iti spargi buricele degetelor. Formatia ta canta bine, este inchegata, este cunoscuta, lumea fredoneaza piesele tale. Esti din ce in ce mai des invitat (a se citi bookuit ) sa canti la diverse evenimente. Pretentiile tale au crescut. Nu mai canti pe scene improvizate .

Zero Freitas

 

Paul Mawhinney este un fost proprietar de magazin de muzica din Pittsburgh. Si cum fiecare om pe lumea asta are o depententa, a lui s-a dovedit una aparte si cu un potential esential pentru industrie.

Darth Vader

 

Carevasazica, avem revista noua. Care,in teorie, ar trebui sa aduca un suflu nou, un lucru, o chichita, pe care nu o are nici o alta revista de profil. Poate ca aceasta chichita se numeste echidistanta, corectitudine, nepartinire.

crowd

 

In 2015, la aproximativ 10 ani de la primul pas spre normalizarea industriei entertainment in Romania, ai putea spune ca avem o piata a evenimentelor (rock/metal) foarte bine dezvoltata, showurile merg struna, trupele ne viziteaza constant, avem sute, chiar mii de oameni la concerte, avem infrastructura, avem profit, avem target, ce sa mai, suntem un loc excelent, nedescoperit, gata sa fie exploatat.

header rockstadt extreme fest

 

Daca vrei sa-ti petreci vacanta de vara si cauti un loc unde trupele tale preferate vor canta in mijlocul naturii, unde berea este ieftina, totul in cadrul unui peisaj unic, atunci poate vrei sa incerci taramurile Transilvaniei!

Dave Lombardo

 

Sa spunem ca exista in viata o serie de momente decisive, nici nu stiu daca decisiv e cuvantul potrivit. Sunt momente care iti schimba viziunea asupra sistemului de valori si deciziile pe care le iei. Eh, nu pot sa spun ca intalnirea cu Dave Lombardo mi-a dat peste cap sistemul de valori ci fix invers, mi-a intarit convingerea.

xx

 

Este aceeasi intrebare pe care mi-am pus-o si in momentul in care s-a pus problema existentei acestui site. Raportat personal, n-as fi gandit posibilitatea acestui proiect, cum nu am gandit real nici potentialul unui festival major open air ce inevitabil sau nu, a adus dupa sine cateva schimbari relevante, atat pe parte de ce trupe concerteaza in Romania, cat si numarul de evenimente organizate. Despre trupe si evenimente am sa povestesc totusi alta data.REF 2014: Making of


REF 2014: Meet and greet


REF 2014: Ziua 1


REF 2014: Ziua 2


REF 2014: Ziua 3


REF 2014: Ziua 4


REF 2014: Public


Riff concert la Deva