S5 Emusica - шаблон joomla Авто
Editorial

Faith No More Approved Photo

Catalogul de lansari e unul vast si tododata divers, asa ca lunar vom lua la rost ce se lanseaza si, mai ales, ce merita mentionat. Luna mai vine cu una din cele mai asteptate lansari ale anului, noul album Faith No More, Sol Invictus. Dar pana acolo avem suficiente discuri cat sa ne tina lipiti de difuzoare.

Pentru fanii muzicii de voie buna, aflati ca finlandezii din Korpiklaani au lansat deja un nou album, Noita. La fel, conationalii din Trollfest vin cu un nou material, Live At Alrosia Villa, lansat pe data de 4 mai. Poate mai interesant din punct de vedere conceptual, Indian isi lanseaza materialul inregistrat la festivalul Roadburn, disc ce nu face decat sa dovedeasca potentialul acestui grup american. Tot in prima saptamana din mai apare si noul album Boris, Boris + Endon - EROS. La fel de interesanta este si lansarea noului album live Satyricon, inregistrat alaturi de Corul Operei Nationale din Norvegia.

Pe 5 mai apare si noul album Six Feet Under, trupa ce usor usor se intoarce la radacinile clasice death metal. Kamelot revin cu un mult asteptat album comeback, Haven, disc ce va fi promovat si in cadrul concertului din Romania de la I Am The Rocker. Pentru fanii muzicii atipice, noul album Arcturus reprezinta probabil una din cele mai asteptate lansari ale anului. Si pe buna dreptate, albumul nu dezamageste ci continua o calatorie muzicala inedita in lumea Arcturus.

 

 

 

Fanii muzicii gotice ar trebui sa noteze data de 8 mai, Sirenia isi lanseaza noul album, The Seventh Life Path. Francezii din Orakle revin si ei cu un nou album, Ectats, compus in aceeasi maniera tipic avantgardista a muzicii black metal. Fuck The Facts prezinta si ei un nou material, de aceasta data un split de aproape 30 de piese impreuna cu Fistfuck.

Unul din albumele despre care s-a vorbit foarte mult in randul muzicienilor american si totodata laudat este noul material dsciografic Veil Of Maya, Matriarch, compus si inregistrat alaturi de un nou vocal. Pustanii din Hackneyed, o trupa ce a semnat cu Nuclear Blast atunci cand varsta medie a trupetilor era de 16 ani, isi lansarea noul album, Inhabitants Of Carosa. Pe 15 mai revine si Whitesnake cu un material dedicat formatiei Deep Purple, un omagiu adus de David Coverdale unei formatii ce probabil i-a croit intreaga cariera muzicala. Ce astept cu interes este lansarea noului album King Parrot, un grup australian ce combina sonoritatile thrash si grindcore intr-un stil de mare angajament.

Si cum am spus la inceput, 18 mai marcheaza lansarea unui nou album Faith No More, primul material discografic lansat dupa o pauza de aproape 18 ani. Si stati fara grija, albumul suna exact cum trebuie, va recomand cu mare drag sa-l ascultati odata ce apare. Weedeater, lider al scenei sludge contemporane, revine cu un nou album, Goliathan, disponibil incepand cu data de 19 mai.

 

 

 

 

La fel de interesanta va fi si revenirea Coal Chamber, prima trupa lui Dez Fafara, solistul formatiei Devildriver. Coal Chamber este si o trupa ce a scris istorie in scena metal/industriala a anilor 90. Norvegienii din Leprous, formatia ce asigura fundalul sonor pentru proiectul lui Ihsahn, revin si ei cu un nou album, The Congregation, a carui turneu european de promovare va ajunge si in Romania in luna octombrie.

Cloud Rat lanseaza si ei un nou album, Qliphoth, in timp ce Make Them Suffer tenteaza cu o noua portie de deathcore simfonic concretizat de aceasta data in albumul Old Souls. Iar pentru fanii muzicii heavy, sfarsitul lunii mai aduce doua albume de referinta, Helloween - My God-Given Right si Armored Saint, trupa lui John Bush (fostul vocal Anthrax si chiar unul foarte bun!) cu un nou album Win Hands Down.

De mentionat la final si noile albume Supuration - Reveries..., Personal War - The Last Sunet, Skinless - Only The Ruthless Remain cat si noul EP Orchid - Sign Of The Witch.REF 2014: Making of


REF 2014: Meet and greet


REF 2014: Ziua 1


REF 2014: Ziua 2


REF 2014: Ziua 3


REF 2014: Ziua 4


REF 2014: Public


Riff concert la Deva