S5 Emusica - шаблон joomla Авто
Recenzii

16114966 1001180276681407 7675598120066955579 n

Probabil ca pentru fiecare formatie in lumea asta exista o asa zisa piatra de temelie cuantificata de lansarea unui anume material discografic ce se dovedeste definitoriu, atat la nivel individual cat si conceptual.

Ordinul Negru

E posibil ca multi sa retina Ordinul Negru dintr-un context mai aparte, anume perioada usor hilara inceputa undeva prin 2010 cu o serie de clasamente 'ridicole', menite sa denigreze calitatea scenei underground autohtona, de tot soiul, fie ca vorbeam de metal sau alternativ.

Berserkers

Interesant ca in acest underground romanesc, resuscitarea nu a venit doar in ce priveste scena contemporana si sonoritatile ei aferente, ci si intr-o nisa muzicala aflata in stop cardiac, defapt un fenomen muzical ce si-a gasit din nou drumul gratie unui grup de oameni implicati, in primul rand fani ai muzicii.

mantrasofwar

 

De la aparitia in 2011, Goodbye To Gravity nu s-au departat aproape deloc de la aceasta imagine high profile creata.

coperta era pietrelor neslefuite 1

 

Intr-o era in care majoritarul a devenit analist, restul inghite cam orice i se pune pe masa, preferabil sa fie cat mai simplist si pe intelesul tuturor pentru a asimila, iata si un experiment ce se abate de la aceasta regula.

Nava Mama

|\|AVA |\/|AMĂ

„Transmisii de pe nava mama / A venit viitorul / Hai sa facem panarama!”

 fata coperta

 

Sa fiu sincer, cand ma gandesc la titlul acestui album, ma trec fiorii. Cu o parte din muzicienii acestei formatii ma cunosc inca de pe vremea cand existau concerte la etajul 2 al Casei de Cultura Preoteasa, inevitabil ma gandesc cum naiba au trecut 10 ani atat de repede si ce au asteptat Tiarra ca in 10 ani sa lanseze doar doua albume full-length.

Negative Core Project Silence Is Betrayal

Cu riscul de a ma repeta, nu e usor pentru o trupa underground din Romania sa aiba la activ doua albume full-length, considerente in acest sens sunt destule, dar mai 'grav' imi pare lipsa unui spirit. Din fericire aici nu e cazul, iar in ce priveste componenta Negative Core Project, cred ca e la fel de mare incercarea muzicala cat si cea de a depasi limitele personale sau de a lupta impotriva unui sistem, social sau muzical.

Enslaved In Times Artwork

 

In vremuri tulburi ar trebui sa ne amintim ca din acest vast teritoriu al muzicii metal, subgenul black metal este poate cel mai noncomformist, in sensul ca, asa cum anii ne-au dovedit greii ultimilor decenii, aceasta nisa nu lasa loc de limitare muzicala sau conceptuala, asta daca esti si suficient de deschis la cap pentru a-l exploata.

Dirty Shirt Dirtylicious

Din punctul meu de vedere, pe lumea asta exista doua tipuri de formatii. Cele care fac muzica aproape exclusiv din pasiune, si cele care mai apoi inteleg ca pasiunea si talentul muzical sunt doua detalii insuficiente daca vrei sa ajungi si tu o mica parte din aceasta scena internationala a muzicii rock/metal. Ca de obicei, totul depinde de ce dorinte ai pe suflet.

10995450 10152766867043507 5498648219942243722 n

 

Imi pare ca Implant Pentru Refuz a avut una din cele mai grele sarcini date in undergroundul romanesc. Cum poti reinventa o formatie care la inceputul anilor 2000 devenise etalon al scenei, cum poti resuscita un nume ce timp de 8 ani (daca nu luam in calcul Otheroot, in 2009) a stat intr-un anonimat discografic, in tot acest timp avand o activitate sporadica ce avea nevoie de un nou album ca de aer.

Dara Dreptarul Viselor

 

Acum, singurul lucru bun din toate destramarile apartinand universului Negura Bunget a ramas dorinta tuturor celor implicati de a-si continua activitatea muzicala. Asa au aparut proiecte noi, ori proiecte in faza de hibernare au fost resuscitate.

Clouds Doliu

 

De Clouds am auzit drept nume mentionat in 2014 ca revelatie si potentiala speranta a scenei doom metal, resuscitand cumva o reteta muzicala usor saturata prin unele colturi ale lumii. Si cu numele am ramas, caci piesele mi-au trecut prin cap sporadic, strict din lipsa de timp si atentie.

Blacksheep

 

Imi surade povestea formatiei Blacksheep, din ce am aflat acest album a stat o buna vreme ascuns in apartamentul lui Liviu Gugui, muzician activ in anii 90, perioada in care a cantat impreuna cu Costin Chioreanu (in Vaginal Blood - asta da nume - prin 1996 si apoi Asgard undeva in 1997), alaturi de care a ramas si bun prieten pe parcursul anilor.

Napalm Death Apex Predator Easy Meat

 

Cum Napalm Death au ramas in fruntea scenei grindocre, deloc o surpriza aici. Surpriza mai degraba vine ca urmare a unei activitati extinse in care britanicii continua sa reinventeze 'roata' brutalitatii, iar noi formule si abordari si-au gasit locul in ultimele albume Napalm Death, din punctul meu de vedere materiale de referinta in scena extrema, in special ca abordare.

fluturi pe asfalt reconstituire

 

Sa nu mint, Fluturi pe Asfalt mi-a fost recomandat de Sergiu din Pinholes, caci in acelasi moment de sinceritate recunosc ca de Fluturi pe Asfalt am dat doar cu auzul numelui pe la concertele din Cluj-Napoca.REF 2014: Making of


REF 2014: Meet and greet


REF 2014: Ziua 1


REF 2014: Ziua 2


REF 2014: Ziua 3


REF 2014: Ziua 4


REF 2014: Public


Riff concert la Deva